Tuesday, August 14, 2012

Baby's babies!!!

12.08.2012, Baby aku beranak! 4 kids! and they're so small cute lil tiny!!!!!!!!!!! 3 serupa their mumy(Baby) n 1 grey colour(bongsu). ikut apak nya kot! memang aku tawu yg baby bunting, tapi mana lah nak tawu when will due Baby's babies tu. haihhh! comelnya, now diorang ada dalam bilik aku. aha! Baby beranak dalam bilik aku ok! aku tengah mengecat bilik time tu. aku kat atas tangga kot, bila habis cat, aku turun dari tangga. aku pusing n tetibe rasa macam ada benda terkemut2 kat tepi pintu! n i was like, "ayah ibu, baby!!!" lintang pukang ibu ayah ajang lari, ingat aku kenapa.hehe. time tu baru dua ekor. lagi dua belum keluar. dah suka2 apa sume, sambung cat balik,tinggal sikit je lagi.

alik2, mata rasa macam nak pandang baby,  n aku tergamam. gulp!! baby TENGAH beranak. depan mata aku, ya Allah besarnya kuasaMu, comelnya d kittens! walaupun 1st time baby melahirkan, baby tawu macam mana nak uruskan diri dia sendiri n baby2 dia. 1st time ni aku tengok kucing beranak tau. sangat terharu. n apa yg pasti, baby sayang sangat anak2 dia tu. dia bersihkan, dia putuskan tali pusat, dia susukan, dia peluk. macam manusia. baby dah ada baby. but she still my baby!

emm baby pernah accident dulu, tapi Alhamdulillah, baby selamat. n rezeki sekarang, ada lagi 4 baby. dah ada 7 kucing dah! lagi dua ekor yang belum aku sebut, tu ha si HONEY yg noty yg suka cium orang n si OTAI yg garang gila. honey dgn otai ni tak takut orang, sukaty je nak mengacau ke manja2 ke nak gigit ke apa ke, walaupun diorang tak kenal orang tu. tapi Baby ni lain sikit.dia kucing yg sangat sopan yg pernah aku jumpa. kalau orang datang, dia keluar dari umah. sebab dia pemalu. tapi bila orang dah balik, cepat2 dia masuk umah. baby ni tak banyak kerenah, lembut je. sayang sume kucing2 aku nih!

so here's my Baby's babies!!






cheerio! ;)

4 comments:

Nanie@NMS said...

Salam Khairiah,

Pecinta kucing yea, serupa macam akak Noy.

Shazney Shamsuddin said...

ingatkan sape lah yang tambah koleksi lagi..ingatkan peej ke..rupa-rupanya kucen..
da besar ek..
:P

Ariya said...

maklong , hehe. suka kucing. tapi malas nak uruskan. kasi makan, main2. tu je. hee. tp kak noy jaga kucing betul2. ;)

Ariya said...

kak azny!haha. dia dah teberanak, jaga je la kan. comel sgt. geram :D