Wednesday, January 23, 2013

Clover

Clover, sebuah kilang yg comel dan yg bertahun lamanya tersergam indah di kawasan perindustrian Merlimau, Melaka. amboi kemain puji tempat kerja whew~

motif update pasal clover? sebelum ni takde lak nak update en?

yelaaa sifat pemalas yg sgt malas nak update, tu pasal tak update. ni dtg rajin, tu pasal lah update. :)

aku start kerja kat Clover 28mac 2011. so umur aku time tu, 18 lah kan. heheheh. mula2 tu fikir nak kerja untuk sementara saving sikit, kot rezeki dapat study kat U ke an, memandangkan baru lepas kecundang di sebuah Kolej di Nogori 9. kenapa kecundang?? biarlah rahsia hihi *bajet macam orang nak tanya, eeee perasan* so bekerja lah aku di clover... tup2! 3 bulan kerja, dapat call from KOBEMAS.. ada interview utk kerja situ. was helped by ex-manager of kobemas, kak Hayat. she's my friend and i call her 'kak' bcuz dia lagi tua dariku kihkih. *mintak2 kak Hayat tak baca nih!* so yes! i was hired! happynya jangan cakap lah kan. rezeki ada jeeeeerrr. so i started work at kobemas on 27jun 2011. yeh masih ku ingat! but its only 3months, and i resigned.... why? cuz 'gak ada rejekii, gimana lagi sih. tak mampu time tu, everyday i have to isi minyak lebih kurang 20hingget. EVERYDAY. and the food, well u know. saye mane boleh makan sikit.... kesian perut saye T_T dan aku anggap, mungkin tiada rezekiku di situ. :') 

eh tadi nak citer pasal clover, lain pulak citer. ok la, lepas resign tu, saye kena emm,  kena emmm,, emmmm..mm kena........ tanam anggur jaga rumah....
.










.







.

...jaga rumah....




.




.









.


...jaga rumah..... 























...dan jaga rumah...tapi jaga dari dalam je, bukan jaga luar. Zzzz... and there's again, rezeki kan, memang tak dijangka. dapat kerja kat clover balik! thanks kak Lynn :) she's really try harder for me to work in clover back. *LOL ni betul ke tak ayat aku?*
3oktober 2011, masuk la aku semula ke dalam clover yg tersergam tu. wakakakk. dan sampai lah ke hari ni, aku masih bekerja di clover. ada jugak yg tanya, kenapa tak sambung study. em duit kat tangan, kalau study kang alaaaa..... hikhik... rezeki kat mana2 kan, rezeki aku mungkin kat sini. selesa, dekat dgn rumah, happy, the people, and what mostly important is, money! yehhhh! M O N E Y. plus,rezeki semakin melimpah ruah dengan adanya VIVA sayang... i love you, Viva! i couldnt be rich, but so far, enuff with all i have. Parent, siblings, aunties, uncles, cousins, friends, boyferennn, orang kampung, EH?! 

ahaa... but i wont stop looking forward, in shaa Allah :) syukur juga sekarang aku dah bertudung. maaf bukan nak menunjuk, cuma ye la, happy, excited.. :')
ha dulu masa mula2 kerja kat clover, everythings differ with present. dulu kerja balik pukul 5.35, sabtu lak kerja half day, ahad je cuti. and few months lepastu, balik kena 6.35 cuz sabtu ahad dapat cuti. setahun juga. tapi sekarang, Alhamdulillah, makin senang. balik dah pukul 5.30. yang bestnya, makan. yehhhh. tadi lupa nak mention ek pasal makanan kat clover. padahal tu lah yg paling buat aku happy kerja kat sini. MAKAN FREE!!!!! *opss pls exkuiss me*

makanan yang dimasak di kantin on that day jugak, panas2, pedas2, sedap2! gila tak happy hahah. selalu tak sabar menunggu pukul 12 suku utk lunch. u know u can eat without pay?? siapa taknak? dengan ayam goreng, ayam masak merah, belacan, ikan sepat masak lemak, cencalok, udang masak lemak n masak sambal, sayur mayur, tomyam, laksa, tempe, nasi ayam, buah2 yg freshh gitew bla bla bla.... air sejukkkkkkk,,,,,, how lucky i am to be a part of clover-ian. and my job become easier with the cloverian. they all really made my whole time in clover. terima kasih cloverian for treat me nicely :))


:*



Salam Maulidur Rasul.

2 comments:

Marina Monroe @Nanie said...

Rezeki dimana2 dan itu janji Allah.
Alhamdulillah, Diya dpt balik kerja ditempat lama.
Bersyukur, dengan berkat kesabaran dah pun punyai sebiji kete sendiri.
Jaga kerja, jaga diri dan jaga kesihatan.

Salam dari Maklong

Ariya said...

Alhamdulillah. in shaa Allah Maklong. Maklong pun jaga diri ya. terimakasih Maklong atas nasihat dan doa, Maklong pun jaga kesihatan ya. Salam :)